Nog even volhouden #1

Ik heb mezelf beloofd 40 dagen te bloggen. Dat betekent dat er om de 24 uur (zo ongeveer) een schrijfseltje van mijn hand gepubliceerd wordt. Klinkt goed, toch? Om het voor mezelf eenvoudig te houden wil een aantal onderwerpen laten terugkomen. Zoals je eerder al kon lezen startte ik met het programma start2run. Het plan is om elke donderdag een update te geven. Hier alvast de eerste.

Op 2 januari trok ik voor het eerst mijn loopschoenen weer aan. Een kleine 17 jaar geleden had ik het al eens geprobeerd. Toen deed je aan start2run zonder Evy. Met de plaatselijke atletiekploeg spraken we één keer per week af. De andere twee sessie maalde je in je uppie af. Er werden geen minuten geteld, wel meters. Drie dagen voor de begrafenis van onze papa liep ik voor het eerst 5 km. Daarna vlogen de loopschoenen in een hoek ergens in de garage om te verstoffen.

Fastforward naar januari 2018. De voorbije weken zag ik op instagram en Facebook de loopfilmpjes en dito foto’s passeren. Op verschillende blogs (die van o.a. Sofinesse en Webkim) werd de heilzame werking van een portie joggen bezongen. En ergens op één van onze pc’s was Evy’s programma Start2run te vinden. Stiekem was ik allang een beetje jaloers op die sportieve loopmeiden. Om mezelf te overtuigen zette ik de voordelen even op een rijtje:

  • Sporten is gezond. Lopen is sporten en is dus gezond.
  • Lopen is de meest eenvoudige sport. Je doet een sportbroek en bijhorende T-shirt aan. Je ‘springt’ in je loopschoenen en vertrekt.
  • Lopen kan altijd en overal. (Alhoewel ik toch het liefst bij daglicht jog.)
  • Meer dan een dik halfuur heb je niet nodig om te lopen. Toch niet in het begin.
  • Veel, heel veeeeeeel mensen vinden lopen blijkbaar aantrekkelijk, fijn, efficiënt, heilzaam …
  • Ik kom uit een familie van sporters. Mijn ouders leerden elkaar op een atletiekpiste kennen. Ergens moet toch iets van een loopgen in mijn lijf te vinden zijn.

Niet min.

Aan nadelen heb ik wijselijk geen aandacht besteed. Het loopfeest kon beginnen!

Veel liefs.

Tot gauw.

GewoonElk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s