40 dagen

De veertigdagentijd is weer aangebroken. Als kind betekende dit een hele periode geen snoep eten. In die tijd was snoepen minder schadelijk voor lijf en leden 😉 Zoals wel vaker met dergelijke gewoonten verwaterde deze traditie. Het eten van pannenkoeken op vastenavond en vis op aswoensdag bleef wel overeind. Een wetenschappelijke verklaring voor het instandhouden van de ene traditie en het verlaten van de andere is nog niet voor handen.

Jaren later kreeg die veertigdagentijd een nieuwe dimensie. De voorbije jaren werden wij opgeroepen om 40 dagen geen vlees te eten. Wegens overweldigend succes wordt deze actie dit jaar niet herhaald. Onze vleesconsumptie is de goede richting ingeslagen.

Vorig jaar lanceerde Kathleen van Verbeelding het fantastische idee om veertig dagen te bloggen. Aangezien ik wel van projectjes hou, spring ik net als vorig jaar op de kar. De komende 46 dagen ben ik van plan 40 blogberichtjes te schrijven. Net als in de traditionele vasten zijn er 6 ‘feestdagen’ (in deze rustdagen). Ik zou zeggen veel leesplezier en tot morgen!

Veel liefs.

Tot gauw.

GewoonElke

Advertenties

7 gedachtes over “40 dagen

  1. karlienvh zegt:

    Ik kijk er al naar uit om hier te komen lezen!

    Ik doe mee aan try vegan, de opvolger van DZV, maar niet fanatiek (zelfs zo niet fanatiek dat ik me nu pas realiseer dat dat vandaag begint, terwijl ik gisterenavond kabeljauw uit de diepvries haalde en dus vandaag voor de eerste keer deze maand niet vegetarisch ga koken, oeps).

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s