Jump for energy

Mijn werkdagen zijn gevuld met het onderwijzen (en opvoeden) van de jeugd van tegenwoordig. Geregeld heb ik zin om de een of andere leerling achter het spreekwoordelijke behang te plakken of aan de hoogst vindbare kapstok te hangen. Huiswerk maken, studeren voor een toets, zwijgen tijdens de les, ernstig werken … het is niet alle leerlingen gegeven. Uiteraard zorgt dit voor de nodige frustraties.

En toch … het blijft de moeite om elke dag opnieuw je bed uit te komen om dat jonge volkje kennis te laten maken met het verleden, de schone en minder schone kunsten en nog zoveel meer.

Eén keer per jaar is er zelfs sprake van een echte topweek. En dan heb ik het helemaal niet over een week vakantie. Nee, helemaal niet. De traditie wil dat wij één keer per jaar een geïntegreerde werkweek oftewel een GWP organiseren. Dat kan van alles zijn. Er zijn leerlingen die naar de zee trekken, andere bevinden zich in de Ardennen, nog andere maken één van onze buurlanden (on)veilig ;-), maar het grootste deel krijgt een thuis-GWP voorgesteld. Dat betekent geenszins dat de leerlingen gezellig mogen thuisblijven. Elke dag wordt ingevuld met zinvolle, interessante vakoverschrijdende activiteiten.

Dit jaar mag ik met de 5des op schok. Gisteren (maandag) vlogen we even over en weer naar Bolivia. Een rollenspel later stonden we klimaatbewuster op de koude stoep van Oxfam. Vandaag mochten we jumpen in JumpXL. Dat jonge volkje sprong zich te pletter en wij zagen dat het goed was en deden gezellig mee. Aangezien onze standplaats het hoofdstedelijke gewest is, konden wij net zo gemakkelijk nog even langslopen in Bozar. Morgen bezoeken we de redactie van een krant. Donderdag trekken we naar Leuven voor ’t Radiohuis en museumM en vrijdag stellen we met z’n allen een brunch met dessertenbuffet samen. Het geheel luisteren we op met een documentaire over faire trade.

Het zijn stuk voor stuk activiteiten die meer dan de moeite waard zijn. En zelfs voor de minder aantrekkelijke programmapunten krijgen we onze leerlingen mee. Dat zorgt voor de broodnodige energie. De batterijen zijn weer voor eventjes opgeladen.  We kunnen er weer voor tegenaan.

Soms, heel soms, heb ik de beste job van de wereld 😉

Tot gauw.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

3 gedachtes over “Jump for energy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s