De griep is geen graptje

Ja, man … dacht ik even, een paar dagen rusten in mijn zetel en ik ben weer tip top. Vergeet het. Meer dan een week heb ik zowat slapend doorgebracht, afgewisseld met de hoogst noodzakelijke handelingen om de hongerige magen van al dat jonge volk in huis te vullen. Tot op vandaag, meer dan een week later, ben ik nog niet opnieuw top.

Het huis is dan wel niet getransformeerd in een stort, toch zijn duidelijke tekenen van tijdelijke verwaarlozing merkbaar. De verschillende wasmanden zijn goed gevuld. De wasmachine en droogkast draaien weer op volle toeren. De voorraad- en koelkast raken eindelijk weer gevuld met gezonde betaalbare alternatieven. De man heeft zijn best gedaan, maar zoals eerder aangegeven liggen zijn talenten toch eerder op het diplomatieke, dan het praktische huishoudvlak.

De loopschoenen laat ik nog even aan de haak hangen. Volgende week plan ik mijn comeback, afhankelijk van hoe ik de eerste werkdagen doorkom. Ik heb ook wijselijk besloten om mij volgende week in openbare vervoering naar de werkvloer te begeven. Het aantal verbruikte calorieën zal wel wat lager liggen dan gepland, maar de energiewaarde zal hierdoor hopelijk aan de positieve kant zijn.

Een griepje is niet onoverkomelijk, maar een graptje is het nu ook weer niet.

Tot gauw.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

4 gedachtes over “De griep is geen graptje

  1. marliese9 zegt:

    Van een echte griep ben je ongeveer 14 dagen buiten strijd. Een vroegere huisarts vertelde me dat eens. Zoiets waar je maar 3 of 4 dagen last van hebt, heet griepaal syndroom. Oftewel een doorslagje van de griep dus. We zeggen nogal snel ik heb de griep. Toen ik tijdens de kerstperiode van 2014 nog eens echt de griep had, moest ik tot scha en schande toegeven dat hij gelijk had. Mannekes van zo’n griep daar ben je ziek van. En niks kan je dan doen hè, zelfs een serieke kijken is er dan te veel aan. In ieder geval veel beterschap!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s