Ik beken…

… elke week lees ik de column van Anne Davis in de Libelle. Met deze bekentenis tuimel ik ongetwijfeld helemaal naar beneden op de ladder der hipheid. Guilty pleasure wordt dit ook wel eens genoemd 😉

Hoewel ik niet meteen een lijst met goede voornemens heb, merk ik dat ik sinds 1 januari moeite doe om alles wat gestroomlijnder en evenwichtiger te laten verlopen.
Met hernieuwd enthousiasme probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Mijn weekmenu  wordt dezer dagen overstelpt met heerlijke groentegerechten. De hoeveelheid vlees wordt beetje bij beetje verminderd. Kwestie dat de man en de kinderen mee op de kar springen zonder dat ze het helemaal door hebben.
Sinds 2 januari trek ik geregeld mijn loopschoenen aan. Mijn voorlopige fitness-schoenen werden vervangen door echte loopschoenen. Mijn flodderbroeken verruilde ik voor een echte loopbroek. En mijn loop-pulls zitten zo comfortabel dat ik bijna elke dag een paar uur zou willen rennen.

Het aller-aller-moeilijkste aspect van evenwichtig leven is wat tijd nemen om wat bij te tanken. Nu de man thuis is, lukt dit verbazingwekkend goed. Na een dagje het beste van mezelf te geven kan ik nu al eens een latte in de stad drinken zonder me druk te maken over het uur waarop ik aan de schoolpoort verwacht wordt.
De Libelle, het vrouwenblad der vrouwen, dat misschien ooit wel weer hip wordt, lees ik sinds kort elke week. Heerlijk om eventjes met verstand op nul de dingen deze levens te lezen. Het helpt in de zoektocht naar rust. Een mens kan soms toch met heel weinig content zijn …

Tot gauw.

Veel liefs

GewoonElke

Advertenties

4 gedachtes over “Ik beken…

  • gewoonelke zegt:

   Libelle staat niet op het lijstje van de hippe lectuur… Hip zijn is niet mijn tweede natuur (gelukkig maar). Maar als ik rond mij kijk zijn het vooral de veertigers en vijftigers die dit lezen.
   Ik heb mezelf een abonnement cadeau gedaan waardoor het qua prijs uiteindelijk meeviel. Tot vorig jaar kon ik die uit de bib lezen. Maar ons filiaal heeft deze optie geschrapt. Alleen in de hoofdbib kan het nog.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s