Verzuchtingen bij de start van het nieuwe schooljaar

Na een minister die elke dag absoluut de competitie ideetje van de dag wilde winnen, hoopte ik dat de huidige minister van onderwijs het er beter vanaf zou brengen. De begindagen waren alleszins veel belovend. Als kind van onderwijsmensen heeft ze enige voeling met het werkveld. Ze was geen bleutje dat voor het eerst minister werd. Ze had een behoorlijk goed traject als minister van mobiliteit. Ze kreeg het voordeel van de twijfel.

Helaas… haar beleid getuigt niet van veel daadkracht. En haar inlevingsvermogen doet denken aan dat van een olifant in een porseleinwinkel. Nog niet zo lang geleden vond ze het inrichten van je klas met eigen middelen getuigen van veel engagement. Iemand met een bureaujob zette toch ook een foto of een bloemetje naast zijn computer.

Dit weekend deed ze het nog eens over. Pensioengerechtigde leerkrachten die nog voor de klas staan, vindt zij het ultieme bewijs van engagement. En het moet gezegd. Chapeau voor zij die dit nog willen doen.

Maar eigenlijk fietst ze hier tegen minimale vergoeding (€ 0,15 per km i.p.v. de €0,23 die op heel wat andere diensten uitbetaald wordt) keihard weg van het echte probleem: een baan in het onderwijs is niet aantrekkelijk.

Ze kan gerust zijn. Heel wat leerkrachten zijn vooral uit op minder werkdruk, een aangenamere werkomgeving, een degelijk budget voor een laptop, printer en een paar bics. Alleen is ze daar zelf blijkbaar nog niet opgekomen. Of durft ze dit niet op tafel te gooien uit angst voor negatieve reacties. Wie zal het zeggen?!?

Tot gauw.

Veel liefs

GewoonElke

Een gedachte over “Verzuchtingen bij de start van het nieuwe schooljaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s