Gemis

Op 22 juni hield het leven op. Die stoere, lieve, slimme, sportieve, hardwerkende man die wij papa noemden was niet meer. 

Hoe vreemd het ook klinkt, die 22ste juni barst van de mooie herinneringen. Wij, met zijn vieren en nonkel C. in het salonnetje van de palliatieve. Met z’n allen punten uitrekenen. Geen gejakker, geloop of gehaast. Alleen rust, stilte en elkaar. 

Er viel een zware last van onze schouders. Het zorgen, wachten op het onvermijdelijke, het voortdurend alert zijn, het afscheid nemen dat al drie jaar duurde, was voorbij.

Wat volgde was een dolle, vreemde, maar vooral letterlijk en figuurlijk warme week. We werden omringd door zoveel vrienden en we hadden (en hebben nog altijd) elkaar.

De leegte kwam pas later. Het definitieve besef nog veel later. Toen onze eerstgeboren, een jongen, zich aan de wereld liet zien werd het gemis even ondraaglijk. Hoe moest het nu verder? Hoe moest ik dat lieve kleine jongetje zonder opa laten opgroeien?

Ondertussen is alles in zijn plooi gevallen. Het gemis is nooit helemaal verdwenen. En op dagen als vandaag doet het extra pijn. De enige remedie is het leven met nog meer goesting te leven en te genieten van elke nieuwe dag. En dat is precies wat ik vandaag ga doen!

Tot gauw.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

5 gedachtes over “Gemis

 1. Lebon Erik zegt:

  Ja wat is het mooi onder woorden gebracht . ik ben nu 73 Jaar en ik ms nog altijd mijn Papa.
  Veel sterke samen met de mama en uw zussen.

  Like

 2. kaat zegt:

  Ik vind het zo dubbel. Als je iemand ziet lijden en weet dat er geen uitkomst is. Weten dat dat moment komt en misschien inderdaad vroeger dan de natuur het geeft En dat het gemis groot zal zijn. Ja. Dat het het eind betekent van heel veel pijn.
  Maar o zo moeilijk om te aanvaarden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s