De laatste keer

Broerig heet was het vandaag. Net vandaag wilde ik me helemaal smijten voor dat ene vak waarvoor ik over minder dan drie weken op de rooster wordt gelegd.  Het vak heet esthetica, de filosofie van de kunst. Niet iets wat je tussen de potten en pannen in je hoofd krijgt. Je moet er al eens over nadenken. De heren Schopenhauer, Kant, Nietsche en Hegel schreven geen weg-lees-lectuur. 

Laat nu net dat nadenken een beetje tegen zitten. De vermoeidheid, het lange einde van het schooljaar, het vooruitzicht van een nieuwe keuken, het wat haperen van de machine der organiseren… Het neemt veel plaats in het hoofd. Er blijft een mini-plekje over voor de schoonheid van verheven schone artefacten die de rede boven het verstand kiezen. 

Het plan is om even alles wat niet meteen moet en kan opgelost worden op een veilig, verborgen plekje in dat hoofd te stockeren voor minstens een maand. Op die manier maakt al die verheven schoonheid schoon schip. Over een dikke zes weken, na een succesvol examen, een geslaagd afscheid van het schooljaar 2016-2017 en een heerlijke tijd met de man en de kinderen komt al de rest wel in orde. 

Bij deze wens ik ieder van jullie veel verheven schoonheid in een vol leven ….

Tot gauw.

Veel liefs

GewoonElke 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s