Inspirerend

Elk jaar organiseren wij (leerkrachten) GWP’s. Dit zijn geïntegreerde werkweken. De moderne mens zou het over een projectweek hebben. In de regel zijn dit fijne weken waarin wij met onze leerlingen eens out of the box werken. Workshops, stadsbezoeken, buitenlandse reizen, samen koken, samen schilderen … passeren de revue.

Dit jaar hebben we het bijzonder goed getroffen met het weer, maar ook met onze leerlingen. Het is een enthousiaste bende die zich volledig smijt voor de georganiseerde activiteiten. Hoewel deze weken best wel vermoeiend zijn. Voor diegene die niet in het onderwijs staan … op uitstap gaan met een bende adolescenten is geen dagtripje of vakantieweekje. Die extra verantwoordelijkheid als in komen ze straks op tijd naar school, is iedereen van de metro, zit iedereen op de juiste wagon, lopen we wel in het goede deel van de stad, vinden ze de activiteiten voldoende boeiend … is niet te onderschatten. Tegelijkertijd geeft een geslaagde dag een extra boost. Het zijn de kersen op de taart die het de moeite waard maken om ons elke dag opnieuw volledig te geven voor dat jonge volkje.

Vandaag leerden onze leerlingen mij echte Marokkaanse theevolgens de regels van de kunst  zetten. Tijdens ons namiddagprogramma over globalisering, duurzaamheid, gelijke rechten, eerlijk werken (georganiseerd door Oxfam) voelde ik het vuur waarmee ze nadachten over een betere toekomst. Hun inspirerend enthousiasme maakte er een onvergetelijke GWP-dag van. Op zo’n dagen kan je alleen maar content zijn met de job die je hebt.

Tot gauw.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

2 gedachtes over “Inspirerend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s