Shit happens #2

Zaterdagochtend. Geen voetbal, geen ballet, geen turnles. De ideale rustochtend. In theorie dan toch. We hebben tussen 8 u en 8 u 30 een afspraak met de rioleringsmaatschappij. Braafjes laat ik de wekker om 8 u zijn werk doen. Pas na een herinneringstelefoontje arriveert de eerste rioleringsman. Hij komt het probleem ‘waarnemen’. Een gezin met zes zonder afvoer vindt hij not done.

Dik anderhalf uur later komt een cola light-look-a-like met in zijn kielzog de baas en de man met de rat. Drie uur lang verkennen ze de rioolstraatjes onder onze straat. De camera ontdekt vreemde holtes die hen helaas niet naar onze afvoertak leiden. De rat wordt in alle mogelijke gaatjes geduwd. De dompelpomp leegt onze evacuatiekamer geregeld. Het water wordt in een groen goedje omgetoverd. Helaas… ons afvoerwater blijft stoïcijns op zijn plaats. Bij een wanhoopspoging duwen ze de rat met huid en haar zo ver ze kunnen tot die blijft steken. Er zit niets anders op dan de rubberen slang door te zagen, de boel op te kuisen en te vertrekken. De baas belooft dat de urgentieploeg de volgende ochtend tegen een uur of 7 komt. Die zullen de straat openbreken en het probleem vinden. Er is hoop.

Na het avondeten sleep ik alle vuile bekers, borden, potten en pannen naar een lieve buurvrouw waar we alles kunnen afwassen of in de vaatwas steken. Daarna vertrek ik met de kinderen naar Zus 1. Opgelucht spoelen we daar de wc door, springen met z’n allen in de douche, wassen onze handen als het ons uitkomt …. Heerlijk.

Diezelfde avond nog belt de baas om te melden dat ze maandag komen. Het weer ziet er goed uit. Zondagavond krijgen we hetzelfde telefoontje. De urgentieploeg komt dinsdag. Het zal toch niet teveel regenen en er staat nog geen water in ons huis …

Het komt goed … Nog één keer slapen. Ondertussen blijft het behelpen. Gelukkige wonen er fijne mensen in de buurt.

Tot gauw.

Veel liefs

GewoonElke

 

Advertenties

2 gedachtes over “Shit happens #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s