Waanzinnige boomhut

Oftewel de vele verdiepingen van een waanzinnige boomhut. Het is een nieuwe boekenreeks waar kinderen gek op zijn. Zelfs moeilijkere lezers vinden er hun weg in. In het Fort van Napoleon in Oostende hebben ze dit goed begrepen. Ze hebben er een expositie voor het jonge volkje uitgewerkt. Een ideale plaats om een winderige vakantiedag door te brengen.

De jongste bleef in het huis van oma met Zus 1 en het kakkernest van de familie uitzieken. De voorlaatste mocht het speelplein met een van die coole metekinderen, Zus 2 en de Oma onveilig maken. De twee oudsten kregen de privilege om samen met mama de waanzinnige boomhut te verkennen.

Het was even wachten voor we binnen konden. De vriendelijk meneer aan de kassa kon het alleen niet bolwerken. Pas laat kwam een jongedame bijspringen. De twee koningskinderen gedroegen zich voorbeeldig. Een mens zou hen van verregaande perfectie verdenken.

De tentoonstelling was opgebouwd rond de verschillende boeken. Bij elk boek kregen ze een opdracht. Er kwam heel wat fantasie aan te pas. Op de benedenverdieping wachtte een actiever parcours. Het geheel zat goed ineen al kon het hier en daar wat spectaculairder. Het bleef bij momenten wat braaf. Jammer dat ze het dak met het prachtige uitzicht niet meenamen in het boomhuttenverhaal. De kinderen genoten, al was het zeker bij de start van de expo een drukke bedoening.

Na de inspanning kwam de ontspanning. Ze kozen elk een waanzinnig boek. Uitwaaien aan de zee hoorde er ook nog bij. Dat mag je behoorlijk letterlijk nemen. De wind was erg aanwezig deze middag. Gelukkig is het huis van oma op een kippeneindje van de zee. Uitgeput vleiden de twee zich in de zetel om te verdwijnen op een van de verdiepingen van de waanzinnige boomhut.

Tot morgen.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

Een gedachte over “Waanzinnige boomhut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s