Het centrum van ons huis

Al zolang ik me herinner, droom ik van een grote keukentafel met heel veel volk rond. Het moet zo’n lang, rechthoekig gevaarte worden met daarrond kleurrijke stoelen. Op die stoelen zitten mijn vier kinderen (toen waren het nog vier jongens) en een man aangevuld met vrienden van alle slag. Hoe meer kleur, hoe beter.
Na een heerlijke maaltijd (in mijn dromen ben ik een keukenprinses die haar hand niet omdraait voor een degelijke maaltijd in het groot) blijft iedereen plakken om gezellig te keuvelen over het weer, om de slappe lach te krijgen bij wat gekke onzin, om te discussiëren over de wereldpolitiek, de nieuwste milieumaatregelen, om samen te dromen over een fijne, warme wereld.

De keukentafel is er ondertussen gekomen. De vier kinderen zijn aanwezig, al zijn het drie meisjes en één jongen. De man is er in het weekend. Af en toe zit er al eens een extra kind aan tafel. De gesprekken beperken zich voorlopig nog tot de huis-tuin-keuken-school-mijn dorp dingen. Al komt er geregeld een ernstige vraag over hoe de wereld nu precies in elkaar zit. Er wordt gelachen en soms ook gehuild. Er worden plannen gesmeed. Heel af toe wordt er ook eens kattenkwaad uitgehaald. Het gaat de goede weg op.

Onze tafel is echt het centrum van ons huis aangezien iedereen er minstens drie keer per dag gaat aanzitten. Om jullie een idee te geven van hoe die er door de dag uitziet, maakte ik enkele fotootjes met in de hoofdrol onze keukentafel. Zie en geniet..

IMG_8243

09 u 00 – ontbijt – fruit met chocomelk

IMG_825112 u 00 – voorbereiding voor het middageten.

IMG_825212 u 30 – onze derde meid is druk bezig met haar taakje; het leegmaken van de vaatwas – de schoenen van de oudste dochter zijn verdwaald

IMG_825313 u 00 – middageten – zilveren aardappelen met wortels, maïs, gedroogde uitjes, eitjes en  een mini-beetje worstjes

IMG_826115 u 00 – Thee met boeken

IMG_826220 u 30 – Opgeruimde tafel klaar voor morgenochtend. De verloren gelopen appel mag blijven 😉

 

Tot morgen.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

6 gedachtes over “Het centrum van ons huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s