Groentechallenge

Bwèk! Bekkes! Etje! Zo kan ik nog wel even doorgaan met anti-groentekreten. Onze kinderen hebben onlangs beslist dat groentjes niet lekker zijn. Zelfs ons kleintje dat alles eet, start het avondeten met dergelijke woorden. Waarna ze vol enthousiasme haar bord leeg lepelt.

Er is duidelijk nood aan een opwaardering van de groenten. Aangezien onze kinderen niet tot de onvoorwaardelijke ja-knikkers behoren dringt een doorgedreven campagne zich op. Vanaf morgen lanceer ik het ‘eet-een-bordje-groen-om-gezond-te-doen’.

De kinderen krijgen in de volgende weken zoals altijd groenten, aardappelen/pasta/rijst/couscous met geregeld een lapje vlees (of een brokje vis of een eitje). Nog meer dan anders probeer ik de groenten te promoten door eens iets anders te doen. De kookboeken van Sandra Bekkari, Mijn kind eet gezond, Dagelijkse kost en website van Colruyt met het weekmenu zullen mij daarbij helpen.
Elk kind dat alle groentjes opeet, krijgt een sticker. Het kind met de meeste stickers mag op 30 april het menu bepalen en op 1 mei een filmpje voor de kinderavond kiezen. Dit vooruitzicht laat hun ogen nu al blinken. Het komt goed met dat groenteplan.

Tot morgen.

Veel liefs

GewoonElke, de vrouw met een groenteplan

 

Advertenties

2 gedachtes over “Groentechallenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s