Kleine kinderen worden …

In het begin van deze week steekt een bijzondere brief in de bus. De school van onze kinderen laat weten dat onze jongste dochter op 18 april op school wordt verwacht. Dat betekent ook dat ze deze week bezig is met haar allerlaatste week in het kinderdagverblijf. Eigenlijk heeft ze al geen zin meer om daarheen te gaan. ‘School’, ‘school’, ‘school’ is sinds kort haar dagelijkse mantra.

De derde heeft haar toekomstig woonplan bekend gemaakt. Zij blijft in ons huis wonen en mama en papa moeten maar een appartementje kopen. Het argument dat de jongste in haar geboortehuis zou moeten blijven wonen wuift ze met de nodige flair weg. Leona mag op bezoek blijven komen. Waar ze dan wel moeten wonen blijft een raadsel. Het bezoekrecht van de andere twee en de eventuele woonst blijft een mysterie.

De tweede vertrekt vrijdagavond voor het eerst op Chiro-weekend. Hoewel ik er heel erg stoer over doe, vind ik het bijna net zo spannend als de oudste dochter. Zal ze kunnen slapen? Zal ze ons niet te veel missen? Hoe zal het zijn zonder haar? …

De zoon liet vandaag weten dat hij een Lamborghini ambieert. Hoe hij dat gaat betalen moet hij nog even uitzoeken. Maar dat komt beslist in orde. Daar heeft hij alvast alle vertrouwen in.

Het duurt nog even voor ze echt het huis uitgaan. Tot dan ga ik keihard genieten van hun eerste schooldag, hun eerste Chiro-weekend, hun eerste fietsritje op twee wielen, hun eerstekker op polderklassen, hun eerste keer …

Tot morgen.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

Een gedachte over “Kleine kinderen worden …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s