De zon woont in ons huis ;-)

Kleine meisje worden groot. Dat is een vaststaand feit. Toch is het vreemd dat ook mijn klein meisje een dametje van zeven is.

Ze werd in volle verhuisperiode geboren. Ons toenmalige appartement in Molenbeek (of all places – ik kan je verzekeren dat we er niets aan over hebben gehouden en dat er best wel leuke, coole plekjes in dat hellegat te vinden zijn) stond vol met kartonnen dozen, afgebroken kasten, Ikea-zakken met lakens en kleren. Daartussen waggelde ik achter onze oudste zoon die toen anderhalf jaar was.

De dag dat ons meisje kwam, scheen de zon. Een vroege lentedag. De geplande schoonmaak in ons pasgekochte huis kon niet doorgaan. Twee dagen na de voorziene datum wilde ze haar warme nestje verlaten. Het was een ‘mooie’ bevalling met een fantastische vroedvrouw aan mijn zij. Helemaal anders dan die eerste traumatische ervaring. Na een kleine vier uur hapte ze voor het eerst naar adem.

Zeven jaar later … De regen valt met bakken uit de hemel. De zon is in geen velden of wegen te bespeuren… Of toch. In ons huis woont de zon. Het kleine meisje is in een coole jongedame getransformeerd. Ze houdt van lachen, kletsen met haar vriendinnen, boeken lezen, bricoleren, juf spelen, knuffelen bij mama, naar de Chiro gaan, gek doen op de trampoline …  Onze oudste meisjesschat … smelt … smelt … smelt …

Tot morgen.

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

3 gedachtes over “De zon woont in ons huis ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s