Overlevingsstrategie om de koude winterdagen te overleven

Grijs, grijzer, grijst … de lucht speelt vol overtuiging de alternatieve  versie van Fifty Shades of Grey. Toch voel ik dat de lente eraan komt. De dagen lengen, de temperatuur doet een poging om voorbij de 10 graden te geraken. Af en toe breekt de zon door de wolken.  Het einde van de donkere wintertijd is in zicht …
Koude, korte, donkere winterdagen zijn de hel. Om deze te overleven heb mijn eigen overlevingsstrategie ontwikkeld die ik hieronder met je deel.

  • Neem een gloeiend heet bad in een oververhitte badkamer. Zet wat kaarsje op de badrand, zorg voor een warm drankje en een kleine ‘sneukeling’. Ontzeg de kinderen, de man, de poes en de hond de toegang tot jouw mini-spa. Geniet.
  • Nestel je onder een dekentje in het favoriete hoekje in jouw zetel. Bekijk een hartverwarmend filmpje. Indien extra lichaamswarmte gewenst is, kies dan een musical zoals Annie waardoor de huisgenoten zich bij voorkeur dicht tegen je aan nestelen.
  • Nestel je onder een dekentje in het favoriete hoekje in jouw zetel. Lees boek in het gezelschap van een café latte.
  • Drink een warme chocolademelk of een kopje thee nadat je de natte kleren (aja, zelfs in de winter ga je met de fiets naar school. Dat klein beetje daglicht moet je optimaal benutten) van je lijf hebt gestroopt.
  • Ga op de verwarming zitten. Gebruik indien nodig een kussentje. Verbrande billen zijn net een beetje te veel van het goede bij het zoeken naar wat extra warmte tijdens die koude winterdagen.
  • Kies als het enigszins kan voor een huis met heel veel natuurlijke lichtinval. Ik ben ongelooflijk blij dat ons huis sinds het masterplan verbouw-eens-een -huis zoveel ramen heeft. Ik word instant blij van het licht.
  • Zet die plaat op waarvan jij zo vrolijk wordt. Zing luidkeels mee. Waag je aan een danspasje. Wees gerust niemand kijkt. Iedereen zit gezellig voor het knetterende haardvuur en zal zeker niet door het raampje kijken om te zien wat jij allemaal uitspookt.
  • Last but not least… Omring je met positive vibes. Zeur niet over het grijze weer, maar kijk naar het zonnestraaltje dat door de wolken piept. Zie dat het glas halfvol is en niet halfleeg. Zoek die mensen op die je blij maken.

Voor je het weet, is de lente daar. Gooi je die ramen weer open. Komt het zonlicht binnen en heeft een mens weer zin om heel veel te lachen….

En nu maar hopen dat die zon ook vandaag vanachter het grijze gordijn komt piepen.

Tot morgen.

Veel liefs.

Elke

Advertenties

3 gedachtes over “Overlevingsstrategie om de koude winterdagen te overleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s