Zondagavond

De vakantie zit erop. De werkweek kan beginnen. Het wordt een hele uitdaging. De man is op zondagavond vertrokken. Voor de oudste en jongste dochter blijft het moeilijk. De oudste zoon en de middelste dochter lijken het beter te begrijpen.

Tegen een uur of zeven naar bed; dat was het plan. Maar zoals het wel eens vaker met plannen gaat, valt een deel ervan in het water. De boterhammen met choco smaken te goed, het aandoen van de pyjama lukt nog net binnen de tijd. De voorbereiding voor de nieuwe schoolweek nemen iets meer tijd in beslag. En ons kleintje wil mama niet meer loslaten. Uiteindelijk sukkelt ze in mijn armen in slaap. De andere kinderen krijgen nog een kus en een knuffel en dan ‘vliegt’ iedereen naar dromenland.

Een traditioneel zondags karweitje is het plooien van de was. Het is ongelooflijk hoeveel kleren die kinderen in één week vuil maken. Voor het slapengaan smeer ik nog de boterhammen, zet de doosjes en de drinkflessen klaar. Nog even lezen en dan kan ik eindelijk slapen. Rijkelijk laat voor een zondagavond.

Fijne werkweek en tot morgen!

Veel liefs.

GewoonElke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s