40 dagen bloggen #1

Op 1 maart (morgen dus) start de 40 dagen tijd. De afgelopen twee jaar deed ik vol enthousiasme met ‘Dagen zonder vlees’ mee. Een fijne periode om het vleesloze bestaan te testen. En het moet gezegd; eten zonder vlees is best haalbaar. Alleen vind ik dat voor mezelf wat rigide. Ik ben dan ook een flexitariër.  Een lap(je) vlees hoeft niet elke dag. Het helemaal van mijn eetlijstje schrappen vind ik te drastisch. Bovendien kan ik me wel vinden in de idee van minder, maar beter vlees.

Bref, dit jaar ga ik die 40 dagen ietwat anders invullen. Ik heb voor mezelf twee ‘challenges’ gekozen:

 • 40 dagen gezond eten en
 • 40 dagen bloggen.

De eerste challenge heb ik nodig om weer op het ‘rechte’ pad te geraken. Vorig jaar heb ik een weliswaar kleine inspanning geleverd om mijn eetpatroon enigszins aan te passen. Zo ontbijt ik met granola, havermout en fruit. Probeer ik tijdens de ‘speeltijd’ een stuk fruit binnen te spelen en eet ik zoveel mogelijk zelfgemaakte slaatjes tijdens de middagpauze. Alleen al het eten dat daarna de weg naar mijn mond vindt, hoort helaas minder thuis in het rijtje van de gezonde voedingswaren. Er is dus nood aan een extra duwtje in de rug. Onlangs nog las of hoorde ik ergens (vraag me niet meer waar, maar mocht iemand het weten, stuur mij de link) dat een vaste gewoonte na drie weken verdwijnt en er dus plaats is voor een nieuwe vaste gewoonte. Na 40 dagen moet het dus lukken om de tweede helft van de dag op een minstens even gezonde manier in te vullen als de eerste helft. Alle hulp is welkom. Wie dus suggesties heeft, be my guest.

40 dagen bloggen is minder belangrijk voor het welzijn van mezelf. Alhoewel, het schrijven van deze vertelseltjes is een rustpunt in mijn drukke leven. Elke dag een ‘verplicht’ rustpuntje invullen met een reflectie al dan niet ernstig kan behoorlijk bijdragen tot het algemeen welbevinden. Wie kan daar tegen zijn…? De inspiratie voor dit projectje vond ik bij de verbeelding van Kathleen. De invulling laat ik wat van het moment afhangen. Het doel is om de volgende 7 weken 40 blogberichten te schrijven. Zoals in de katholieke vastenperiode zijn er 6 jokerdagen in te zetten naar eigen keuze. Af en toe wat ademruimte is geen overbodige luxe 😉

Voilà, dit zijn de plannen voor de volgende 47 dagen. De 40 dagen gezond eten als opstart naar een gezonder leven is prioritair. De 40 dagen bloggen zijn een leuk extraatje. En nu maar hopen dat ik ze allebei kan volhouden.

Tot heel gauw dus!

Veel liefs!

GewoonElke

 

9 gedachtes over “40 dagen bloggen #1

 1. Julienne zegt:

  Veel succes, Elke!

  Ik raad als diëtiste mijn cliënten altijd aan om te zorgen dat gezonde voeding binnen handbereik ligt (bijvoorbeeld door de fruitschaal op tafel of op het aanrecht te zetten, altijd een fles water goed in het zicht te zetten, …) en ongezonde voeding liefst niet in huis is, of op een moeilijk bereikbare plaats (bv. in een heel hoge kast, of ergens diep weggestopt).

  Probeer er ook zeker voor te zorgen dat je nooit honger hebt (door gezonde tussendoortjes te eten) en vooral lekkere dingen klaarmaakt. Gezond hoeft écht niet saai of smakeloos te zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s