Helden tegen de verveling

 

img_6459

Spiekpietjes zoeken

img_6460

Gevonden

img_6569

Bloem zeven

 

img_6572

Spannend: eitjes breken

img_6575

Mengen

img_6578

In de vorm gieten

img_6579

Alles netjes opruimen …

 

Zelf tijdens de vakantie moet er voor school gewerkt worden. Dat dit niet eenvoudig is met vier rondhuppelende, nieuwsgierige, energieke, soms ruziemakende kinderen hoeft geen betoog. Ze de hele dag voor de tv of de computer droppen is niet meteen het ideale plan. Elke dag spiekpietjes in Fort Napoleon in Oostende zoeken is geen optie. De kinderen moeten zich ook ten huize GewoonElke kunnen entertainen.
Gisteren zochten de meisjes, oeps prinsessen, met een zelfgemaakte schatkaart (het recept vonden we in het heldenboek) de schatkamer. Die bevond zich ergens in de torenkamer. Onze stoere prins hield zich bezig met sjotten in de tuin en op training. Zijn allernieuwste speelgoedje, een autootje dat je met een afstandsbediening door het huis laat sjezen, werd uitvoerig getest. Wat een lawaai maakt zo’n onding.
Vandaag gooiden we het over een andere boeg. De lego werd bovengehaald, het sinterklaaslijstje afgewerkt. En toen ontdekten ze het grote receptenboek tegen de verveling. Daarin stonden heel wat recepten die helaas te hooggegrepen waren of waarvan de nodige ingrediënten niet tot ons standaardproviandpakket behoren. Na wat gezeur en gezaag en wat onderhandelen mochten ze de 4/4-cake maken. Helemaal alleen … En het moet gezegd ze deden het uitstekend …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s