1, 2, 3 … go !!!

Zo startte het schooljaar. Met een rotvaart schoot het uit zijn startblokken. En het was een goede start.

De kleinste gaat nog eventjes naar de crèche om haar babbelwater verstaanbaarder te laten  vloeien en haar klim-skills nog wat straffer te maken. Ze vindt het er nog steeds leuk. Slechts de twee eerste dagen waren er enkele traantjes te bespeuren. Eerder om moeders hart te beroeren dan echt verdriet om een nieuwe dag op een andere plaats dan thuis.

Onze tweede zit dit jaar al in de tweede kleuterklas. Ik haalde toch even opgelucht adem toen ik hoorde bij welke juf ze zat. Met een van de twee andere juffen heeft ons meisje een liefde-haatverhouding. Het scheelt alvast een slok op de borrel tijdens de avondspits. Vooral in de dipjesperiode kon ons kind na een dagje hard werken in de klas behoorlijk heftig zijn.

De juf van het eerste leerjaar mag dit jaar nog eens eentje van ons ontvangen. Ons oudste meisje leert dit jaar lezen en rekenen. Dat dit een schot in de roos is, moet ik wellicht niet vertellen. Het kind ‘schrijft’ al meer dan twee jaar elke dag in één van haar dagboeken. Ze verslindt boekjes en kan niet wachten tot ze eindelijk de geheime tekens kan ontcijferen.

De zoon start in het 3de leerjaar. Zolang hij op de speelplaats kan sjotten, is hij content. Dat er 28 kinderen in zijn klas zitten bij een gloednieuwe juf deert hem niet. Hij voelt zich thuis op school. En is het niet dat wat telt?

Zijn jullie even goed uit de startblokken geschoten? Of was het toch weer een kleine strijd om iedereen zijn plekje terug te laten vinden?

Veel liefs.

Tot gauw!

GewoonElke

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “1, 2, 3 … go !!!

  1. karlienvh zegt:

    Hier ook eentje die in de tweede kleuterklas gestart is, allemaal vlot verlopen, ze was er aan toe, alleen ’s avonds op tijd in slaap vallen is een probleem, met als gevolg dat ze vrijdag in de klas met haar hoofd op een tafeltje heeft zitten slapen …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s