Mama-dag

Onze kinderen groeien op in een groot gezin. Er is altijd wel een ander kind in de buurt. Dat vinden ze meestal dik oké. Toch willen ze alle vier soms voor heel even enig kind zijn. Exclusieve aandacht, kleine verwennerijtjes … ze genieten er met volle teugen van. Het uitstapje met mama staat hoog in de ranglijst van de meest gegeerde activiteiten. Voorlopig zit er nog geen systeem in. Het plannen van een uitstapje gebeurt in functie van noodzaak. Toch tekent zich een duidelijk patroon af:

 • met de zoon breng ik het meeste tijd door naast een voetbalveld. Mama-taxi levert hem af en blijft supporteren. Heel af en toe wil hij samen met mama naar een tentoonstelling of naar de cinema. In het laatste geval vindt hij het niet erg om nog één van de meisjes mee te nemen zolang het maar de jongste niet is.
 • De oudste dochter houdt van shoppen. Als een echt meisje wil ze de laatste modetrends bekijken. Stiekem hoopt ze op een nieuwe jurk of nieuw rokje. Met een paar schoenen is ze dolgelukkig. Dat belooft alvast. Echte dames eindigen hun namiddagje winkelen in een tearoom of aan het ijsjeskraam.
 • Het tweede meisje heeft veel energie. Een doe-activiteit geniet haar voorkeur. Het laatste unieke uitje was een zwempartijtje. Heerlijk vond ze dat. Eerlijkheid gebiedt mij te melden dat ik zwemmen haat. Het is zo nat en zo koud. Zo vaak spring ik dus niet met haar in het water. Gelukkig vindt ze samen naar de ‘proefwinkel’ (weet je welke ze bedoelt?) gaan een waardig alternatief.
 • Ons kleinste meisje geniet het meest van exclusieve aandacht. Op vrijdag gaat ze niet naar de crèche en mag ze met mama thuisblijven. Heel veel werk krijg ik op die dag niet gedaan. Onze eigenzinnige grapjas vindt dat het opgenomen ouderschapsverlof ten volle moet benut worden. Mama moet er dan ook 100% voor haar zijn.

IMG_4886

Eigenlijk vind ik die uitstapjes heel erg leuk. Het is eventjes rust in de drukte. En het kind kan genieten van die extra aandacht. De dagen die op het uitje volgen zijn fantastisch. Heel vaak refereert het kind nog eventjes naar die fijne tijd. Wellicht komt er een tijd dat we het mama-uitje systematiseren. Een dagje voor de verjaardag, voor een speciaal feest … Ik kijk er alvast naaruit.

Tot gauw!

Veel liefs!

GewoonElke

NB De foto bij dit bericht is er eentje van het laatste uitje met de oudste dochter. Ze kreeg haar mobib-kaartje en mocht daarna wat slenteren in de Nieuwstraat.

Advertenties

4 gedachtes over “Mama-dag

 1. dewereldvankaat zegt:

  Momenteel is mijn echtgenoot drie dagen op stap met de zoon (22) in Duitsland. … ik ga regelmatig eens alleen weg …. Altijd met allen of met zijn tweetjes hoeft hier ook niet. Het heeft allemaal een eigen charme en dynamiek. Zoals vb de absurde humor onder mannen die ik maar zelden snap maar waaraan zij zich nu zeker volop van bedienen !

  Liked by 1 persoon

 2. Leentje zegt:

  Nu ben ik eigenlijk helemaal benieuwd naar wat die proefwinkel is 🙂 (veel verder dan de oil&vinegar raak ik niet )
  En voor de rest beginnen we hier ook te merken dat onze kinderen af en toe heel erg nood hebben aan exclusieve aandacht. We proberen het steeds vaker in te plannen. Nog niet zo zeer in de vorm van uitstapjes, maar door gewoon thuis iets alleen met 1 kind te doen (Lego bouwen, schilderen, een verhaaltje voorlezen,…)

  Like

  • gewoonelke zegt:

   De proefwinkel is de Colruyt. Ze kunnen daar altijd wel iets proeven. Vrijdag waren er ‘echte’ hamburgers, chips, multivitaminensap, gebakken vis, olijfjes en kaasje … Niet slecht als aperitief 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s