Het EIGENLIJKE zussenweekend (eindelijk)

image

Iets meer dan drie weken geleden voltrok zich het eerste zussenweekend uit de geschiedenis der drie gezusters. Dat we een geweldige tijd beleefden, wisten jullie al. Hoe fantastisch het was, kan je nu lezen.

Op vrijdagmiddag (gelukkig is middag een bijzonder rekbaar begrip aangezien zowel wegenwerken als spoorsabotage voor enige vertraging zorgen) vertrekken we richting Maastricht. De voorlopige top drie voor een verblijfplaats voor ons zussenweekend is:

  • niet ver;
  • budgetvriendelijk en
  • … RUST.

De gps stuurt ons door Brussel. We sjezen door tunnels en passeren langs de grote verkeersaders die de hoofdstad rijk is. Zonder file bereiken we een kleine twee uur later onze B & B.  Villa Loca komt zo uit de retro-interieurgids. Het is er mooi, netjes en vooral rustig. Het eenvoudige ontbijt mocht net ietsje meer zijn maar de regendouche en de fantastische kamer maken het weer helemaal goed.

IMG_7150

De eerste avond verkennen we de stad. Ons eerste rustpunt (rust is de rode draad tijdens dit weekend) is De Brandweerkantine. Op het terras drinken we gezonde muntdrankjes, eten we inktvis en verschillende tapenades. We houden het gezond. Als kinderen van onze tijd zijn ook wij gefascineerd door de hype van gezonde voeding.
De regen gooit even later roet in het eten. De Bijenkorf blijkt een uitstekend toevluchtsoord. ’s Avonds eten we in Basilica een overheerlijke salade. Het aperitieven schiet er een beetje in. Nederlanders kenden deze traditie duidelijk niet.

8B867ECB-0519-4C75-BDDB-026D4FEA9DAF

De tweede dag start met een oefensessie. Zus 1 wil opnieuw volleyballen. De topconditie van weleer ontbreekt. Het boek van Elodie moet het fitheidsgehalte omhoog stuwen. Als een volleerde turnjuf sommeert ze ons wat we precies moeten doen. Hilarisch.

IMG_3068
Tegen elf uur arriveren we aan de Maastrichtse grotten. Eigenlijk zijn het uitgehakte gangen. De blokken kalksteen werden voor kerken en huizen gebruikt. Het immense gangensysteem is door dagbouw tot een labyrint van 80 km gereduceerd. Toch blijft het de moeite om eens een kijkje te nemen. Wij bezoeken het complex met de step. Een bijzondere ervaring dankzij de bevlogen gids, David. Pas een dik uur later zien we opnieuw het daglicht.

IMG_3076IMG_7648

En je raadt het al … de regen valt met bakken uit de hemel. The Salad Bar brengt redding en een overheerlijke wrap als lunch.

IMG_3077
Die middag kijken we in ‘The Irish Pub‘ voetbal. Toen was er nog hoop … In tegenstelling tot de Ierse cafés in België spreekt het personeel van deze pub gewoon Nederlands.
De Belgen winnen hun match ondanks het gebrek aan weergaloos (prachtig woord) voetbal.
Onze laatste stop voor het avondeten is de vermaarde boekenwinkel. Deze omgebouwde kerk behoort terecht tot de mooiste boekenwinkels die onze planeet rijk is. Wat een hemels, sacraal decor voor zoveel wijsheid en avontuur.

IMG_7179
Bij Burgerlijk eten we een hamburger. Heelijk gezond. Om het evenwicht toch enigszins te bewaren eindigen we met een dessert. En dat is meteen onze laatste avond.

IMG_3100

Op onze laatste ochtend zonder kinderen en man slapen we een gat in de dag. Hoewel ‘liggen we tot tien uur in ons bed’ beter beschrijft wat we doen. Het lang slapen vraagt opnieuw enige training.

Ons zussenweekend is een succesverhaal. Een volgende editie dringt zich op. De plannen zijn er al. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd !!!

Tot gauw!

Veel liefs!

GewoonElke

 

NB De foto’s werden op enkele uitzonderingen na genomen door zus 2. De uitzonderingen zijn de ordinaire iPhone-foto’s.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Het EIGENLIJKE zussenweekend (eindelijk)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s