Het zussenweekend – wat vooraf ging

Schermafbeelding 2016-06-20 om 08.46.54

Weken hebben we ernaar uitgekeken. De laatste dagen hebben we als kinderen afgeteld. En dan is het eindelijk VRIJDAG!!! Onze eerste editie van ons zussenweekend kan beginnen.

Voor we met z’n allen in ‘de chevy’ – de auto van zus 1 – springen, moet er heel wat geregeld worden. De kinderen laten we achter. Bijgevolg wordt nagedacht over de opvang. De ene zus heeft al wat meer creativiteit nodig dan de andere …

Twee van drie zussen laten de kinderen gewoon thuis. De zorg komt op de schouders van de respectievelijke wederhelften terecht. Dit was – je leest goed ‘was’ – ook het plan ten huize GewoonElke. Alleen … de magneet Afrika – met z’n 1001 werven – trekt net iets harder. Een plan B is aan de orde. De meisjes – ons tweede en derde kind – logeren bij een schoolvriendinnetje. Al sinds de man in exotischere oorden vertoeft, zeuren zij me de oren van het hoofd. Wanneer, o wanneer, mama mogen wij bij … Een ideale oefening in het tellen van de komende nachten. De zoon en de peuter brengen het weekend bij de meter van de jongste door.

Op woensdagmiddag worden de tassen en de bak gevuld met de logeerspullen. Op donderdagavond leveren we alles op het juiste adres. Op vrijdagochtend worden de autostoel en het logeerbed voor de jongste klaargezet. De uitvoering van plan B loopt als een trein.

Vrijdagochtend verbeter ik nog de laatste examens, ruim ik de rondslingerende spulletjes op en haal de laatste was uit de droogkast. Nog heel eventjes … en dan kunnen we vertrekken. Al wordt dit eventjes dankzij een brand in een of ander seinhuis en werken op de ring wel snel EVEN. Tegen iets na twee kunnen we EINDELIJK vertrekken.

Maastricht, we komen eraan!!!

 

Advertenties

Een gedachte over “Het zussenweekend – wat vooraf ging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s