Voetbalgekte …

13442227_10207499424216742_4652294362930953106_n

De voetbalgekte is weer toegeslagen. Je kon het van ver zien afkomen. In het begin van vorige week verscheen hier en daar een aarzelende vlag. Sinds gisteren wapperen ze (als ze tenminste niet ‘verzopen’ zijn) weer vrolijk in het straatbeeld. De bewoners bekennen kleur.

Hoewel ik geen echte doorwinterde voetbalfan ben, vind ik het heerlijk om grote tornooien zoals Europese en wereldkampioenschappen te volgen. Ik hou van de toch wel bijzondere sfeer. En het is waar, voetbal is helaas niet altijd een feest. En toch … die 22 meestal vetbetaalde mannetjes die tegen een bal sjotten brengen toch iets teweeg.

Hier bij ons geldt de gulden regel dat de matchen in het Nederlands gevolgd worden. Onze Franstalige landgenoten en buren zijn te heftig in hun commentaren. Zelfs als de bal nog op de eigen speelhelft in de juiste richting rolt, schreeuwen de sportjournalisten hun longen uit hun lijf alsof de spelers net een wereldgoal scoorden. De man vindt het helemaal oké. Hij is helemaal voor Jan Mulder gevallen. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik hem bij het WK in Brazilië net iets pittiger vond.

De man kijkt liefst in het gezelschap van de zoon. De twee zitten dan op het puntje van hun stoel naar het scherm te roepen. Vol overtuiging supporteren ze voor hun voorkeursploeg. Dat is niet altijd per definitie dezelfde. Gelukkig vinden ze allebei dat de ‘Rode Duivels’ het tornooi mogen winnen.

Morgen mogen Belgische ‘jongens’ eindelijk het heilige gras betreden. Het late speeluur is een tegenvaller voor de zoon. Tijdens de toetsenweek moet hij netjes op tijd in bed. Ook de man zal er niet bij zijn. Hij is eventjes op en af naar zijn vaderland. Hoe het ook zij, we zijn er klaar voor. De aftelkalender ligt al klaar. Net als de rode truitjes voor de kinderen.

Schermafbeelding 2016-06-12 om 22.02.44.png

Bij deze klink ik op een duivels tornooi en een voorbijrazende papaloze tijd.

Tot gauw.

Veel liefs!

GewoonElke

Advertenties

Een gedachte over “Voetbalgekte …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s