Over feestjes

Begin januari. Mijn brievenbus en mailbox worden overspoeld met suggesties om het communiefeest van de zoon in goede banen te leiden. Het feest is pas halfweg mei. Nog een zee van tijd dus. De goedbedoelde raad sla ik vrolijk in de wind. De gasten zijn al sinds half september op de hoogte van ons feestje. De rest komt wel in …

Halfweg maart beslis ik dat een meifeestje het ideale feestje is voor een BBQ in de tuin. Tussen een voetbalmatch en de zwemles shoppen de zoon en ikzelf een outfit voor het feestbeest bij elkaar. De meisje moeten nog even wachten tot de lente de winkels aanzet tot interessante promoties.

De eerste week na de paasvakantie schiet ik in actie. Een collega leent een tent, den Aldi verkoopt aperitieftafeltjes, een voetbalvader levert cava, zus 1 heeft nog wat feestartikelen in de garage staan en zus 2 heeft een uitstekend fototoestel waarmee ze aan de slag kan. Je merkt het, dat feestje, dat komt helemaal in orde.

Mijn eigen feestoutfit – eentje voor de kerk en eentje voor thuis – vind ik respectievelijk drie weken en één week voor het gebeuren. In diezelfde week maak ik mijn definitieve menu (met bijhorend boodschappenlijstje):

  • aperitief: bloemkool, wortels, courgettes, chips, nootjes, kippenvleugels en – pootjes met cava
  • BBQ: Griekse pasta met komkommer, appel, citroen en kervel; pasta met feta en tomaatjes; rijst met paprika; rijst met courgette en lente-uitjes; mango en paprika; tomaat; sla EN vlees, veel vlees …
  • dessert: watermeloen, chocomousse, brownie en ijsjes

De week voor het eigenlijke feest slaan de man en de buurman de partytent op in de tuin. Ik timmer nog snel een houten tafel met bankjes in elkaar. Diezelfde buurman springt gelukkig bij voor het boren van enkel gaatjes – een boormachine met cursus over het gebruik ervan als vaderdagcadeau valt te overwegen. De aperitieftafeltjes worden opengeklapt, het gras bijgeknipt en de ramen gelapt.

Op vrijdag ga ik samen met ons moeder eten kopen. Den abattoir in Anderlecht is de ideale plaats. Om 9 u beginnen we met onze inkooptocht. Anderhalf uur later hebben we alles bij elkaar gesprokkeld. 13 kg vlees, 14 kg watermeloen, 3 kg tomaten en nog een kilo of 4 andere groenten zeulen we met onze caddies een boodschappentassen naar de auto.

Thuis werken ons moeder en ik aan de voorbereiding van het feestmaal. Mijn persoonlijke Marie Kondo organiseert de benedenverdieping van ons huis. Een buurvrouw komt het voor ons niet zo bekende geitenboutje marineren. Na een snelle poetsbeurt zijn we rond de klok van tien klaar.

Het feest zelf is fantastisch. Naar goede gewoonte komt een deel van onze gasten netjes op tijd. De rest arriveert druppelsgewijs. Tegen een uur of vier zijn we compleet. Overal in ons huis en in de tuin staan, zitten of hangen (in de zetel) mensen gezellig samen. Er wordt veel gegeten, gedronken, gelachen en gespeeld. De kinderen amuseren zich te pletter. De trampoline blijft geen vijf minuten leeg. De jongens hebben zich in de bureau verschanst en proberen lego in elkaar te steken. Het voetbalboek van onze zoon wordt netjes bijgevuld. De meisjes dansen op ‘foute’ muziek. Als de avond valt en de wind venijniger wordt, zitten we met z’n allen rond onze grote keukentafel, ons kampvuurmomentje (zonder gitaar ;-)).

Ons eerste communiefeestje, relaxed, no stress, big fun !!!!

Op naar de volgende party … over een jaar of twee …

Tot gauw!

Liefs

GewoonElke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s