Fashiongirls

Dat ons huis niet overloopt van testosteron is duidelijk. Slechts twee op zes zijn van het mannelijk geslacht. Het roze-gehalte ligt hier bij tijden bijzonder hoog. Lippenstift, mascara, nagellak … zijn hier niet veilig. Vorige week nog smokkelde de oudste dochter haar sjacosj mee naar school. Daarin zat mijn enige stuk mascara dat ik rijk ben. Ze is nog maar ZES!!!!

Onze tweede dochter is van hetzelfde kaliber. Al concentreert zij zich vooral op haar outfit. Nog niet zolang geleden veranderde ze minstens drie keer per dag haar kledij. Die pikte ze weloverwogen uit de kast. Vandaag is ze gelukkig wat gekalmeerd op dat vlak. Ze gaat nog vaak uit de kleren. Alleen grabbelt ze haar kleren uit de verkleedkoffer. Het scheelt in tijd. Het opnieuw ordenen van haar kast gaat sneller aangezien alles min of meer geplooid op dezelfde stapel blijft liggen.

Onze meisjes trekken zich net als vele andere kinderen helemaal niets van de bestaande kledingvoorschriften aan. De gekste combinaties zijn nog niet gek genoeg. Roze met knalgroen en een vleugje oranje; korte mouwen in de winter; beenverwamers in de zomer; … Het kan allemaal. Nog niet zolang geleden kon ik mij verliezen in een heftige discussie over de stijlkeuze van de meisjes. Het resultaat is menig ouder bekend: extra stress, net niet of net wel te laat vertrekken, een boze kleuter en een rotgevoel over de mislukte start van alweer een drukke dag.

Tot gauw!

Liefs

GewoonElke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s