Over het masterplan ‘verbouw-eens-een-huis’ #2

Net geen jaar geleden schrijf ik al eens een post over ons masterplan ‘verbouw-eens-een-huis’. Toen was de ruwbouw bewoonbaar.

Ondertussen leven we alweer een volledig jaar in ons huis waar toch nog wat werk aan is. De nog te realiseren werken lijken oneindig. In zowat elke kamer van ons huis is er nog werk aan de winkel. Om het onszelf gemakkelijk te maken proberen we prioriteitenlijstjes aan te leggen. Alleen durven die wel eens wijzigen. Vooral omdat het beschikbare budget niet altijd overeenkomt met het gedroomde budget.

Het afgelopen jaar bleef ons huis werkman-vrij. Ondanks hun afwezigheid slaagden we erin om de ruimtes was georganiseerder, beweegbaarder en leuker te maken. Eventjes onze verwezenlijkingen op een rijtje:

  • de jongenskamer: deze kreeg tijdens de grote vakantie een make-over. De zoon koos voor blauw. Hij kreeg een nieuw bed dat hij binnenkort mag schilderen. De decoratie komt in orde zodra er nieuwe gordijnen gemaakt worden.
  • de meisjeskamer: deze kreeg tijdens diezelfde grote vakantie een laagje verf. Ondertussen versierden de meisjes de muur net naast de deur met hun handen. Hoewel dit niet in de planning opgenomen is, blijven de handjes de muur opfleuren. De bedden werden herschikt en binnenkort komt daar wellicht het bed van onze peuter bij.
  • onze kamer: zo’n twee weken geleden kochten we een nieuw bed. Ons ledikantje van 140 cm werd te krap.De matras had zijn beste tijd gehad. De Collishop strooide met 10% korting. Het leverde ons een prachtig bed met wel 40 cm extra slaapplezier. Eens de peuter slaapt kunnen we dit moeiteloos verzilveren.
  • de badkamer: het schuiven van een kastje en een paar plastic bakjes leverde extra ruimte op. Altijd mooi meegenomen als je weet dat we daar op een doordeweekse dag met 5 mensen tegelijkertijd de ochtendrush heelhuids willen doorkomen.
  • de woonkamer: de gedroomde boeken- annex tv-kast blijft voorlopig hangen in het droomstadium. Een kleiner tweelingzusje siert voorlopig de woonkamer en zorgt voor een zekere orde in de chaos. De man die af en toe een ingeving heeft, zorgde ervoor dat de muren een opfrisbeurt kregen. Het leverde wat chaos op, de man is immers niet zo goed in plannen en wat frustratie… maar het resultaat mag er zijn. Het stimuleerde alvast om te ontrommelen.
  • de keuken: het reorganiseren van kasten zorgt voor extra plaats.

Een mens kan nooit lijstje genoeg hebben. Vandaar dus dit overzichtje met onze korte termijnplannen:

  • de woonkamervloer: voorlopig ligt er een vinyltje. We zijn dit met z’n allen kotsbeu. Het zal er ondanks de scheuren en gaatjes wellicht nog een tijdje liggen aangezien het volgende puntje op de lijst wellicht prioriteit krijgt.
  • het keukenplafond: de grijze stenen met de lampjes aan de ‘suikertjes’ zijn niet bepaald een aangename sfeerschepper. Hopelijk krijgen we dat er dit jaar nog door.
  • onze slaapkamer: ons geweldig nieuwe bed heeft recht op een mooie omkadering. Een witte muur met hier en daar wat bouwvakkerslatijn is niet meteen een fraai zicht. Het schilderen kan ik zelf. Wellicht zal ik me deze zomer weer enkele dagen schildersgewijs door het leven banen.
  • de bureau: die verdient net als onze slaapkamer een likje verf. De muur waarlangs de rook van een kachel die n een ver verleden een weg richting buitenwereld zocht, verkleurt tot een rokerig bruin boeltje. Dit verschrikkelijke kleur zorgt voor zoveel onrust dat ik er tot op heden niet in geslaagd ben op die plaats te werken. Het gewenste kleurtje breng ik helemaal zelf aan mijn muur.

De ietwat langere termijnplannen concentreren zich vooral in het keukengebied. Helaas is een nieuwe keuken budgetbewijs niet meteen een optie. Het gedroomde zonneterras staat helemaal achteraan op het lijstje, net als de tuinboekenkamer. Alhoewel dat laatste wellicht voor een volgend leven zal zijn.

Veel liefs en tot gauw.

GewoonElke

 

Advertenties

Een gedachte over “Over het masterplan ‘verbouw-eens-een-huis’ #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s