Over WIJ SAMEN

Dinsdag 22 maart 2016

Ik fiets met een rotvaart richting Brussel. Het belooft de mooiste dag van de week te worden.

En dan ontploft een bom, en nog één, en nog één … Het lijkt niet op te houden. Deredactie, hln, destandaard, CNN, BBC, France24 … Met z’n allen spuwen ze het verschrikkelijke nieuws de wereld in. Een kroniek van een aangekondigde dood, een te verwachten nachtmerrie, het zat eraan te komen …

De schok is enorm. Het terreurniveau schiet opnieuw de hoogte in. Anders dan de vorige keer komt er geen totale lock down die de hoofdstad dagen gegijzeld houdt. (Slechts heel even moet iedereen blijven waar hij/zij is.) Met opgegeven hoofd doet iedereen zijn uiterste best het leven min of meer te laten doorgaan…  Samen, met z’n allen geraken we er wel door. WIJ, samen. WIJ, die staan voor het leven. WIJ, die houden van dromen. WIJ, die houden van onze vrijheid. WIJ, die samen willen werken aan een betere toekomst. WIJ, die niet willen worden als zij. Zij die geloven dat de weg naar het paradijs geplaveid is met lijken. Zij die geloven dat de wereld na een wilde zuiveringsactie beter wordt. Zij die geloven dat kiezen voor haat van de wereld een betere plaats maakt.

WIJ, SAMEN, los van religie, ras, geaardheid … . WIJ, die samen willen wonen in een warme, hartelijke wereld. WIJ, wamen willen genieten van die wereld. WIJ, die samen werken zodat zij nooit kunnen winnen. Een extra knuffel, een welgemeend compliment, een schouderklopje … WIJ SAMEN.

Veel liefs en tot gauw*!

GewoonElke

*Tot 10 april.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s