Over helden in de regen

De man had een plan. Tijdens de krokusvakantie zouden wij samen de woonkamer en de muur naast de trap schilderen. De kleuren hadden we voor z’n vertrek naar Afrika besproken. Een kamer voor de twee oudste meisjes was geboekt bij zus 1. Voor de andere kinderen zocht de man een logeeradresje. Dat dacht ik toch …. Om een lang verhaal kort te maken: het schilderen stellen we nog eventjes uit.

De meisjes zijn wel naar zus 1 vertrokken. De berichten van dit logeerfront zijn zoals steeds bijzonder positief. Bij ons thuis is het een pak rustiger. Alleen de oudste en de jongste maken het huis ‘onveilig’.

Nu de meisjes er niet zijn en papa er wel is, kan ik met de oudste op zwier. De regen valt al de hele vakantie met bakken uit de hemel. Een binnenactiviteit dringt zicht op. En zo komt het dat ik op woensdagochtend samen met de zoon een cinema’ke doe. Dankzij de Brantano-tickets kost het mij geen eurocentjes en kunnen we bovendien nog een gratis pak popcorn delen.

IMG_1345

Na een min of meer geleide keuze beslissen we om ‘Helden van de zee‘ te bekijken. Trouwe Ketnet-kijkers kennen Maureen, Sieg, Dempsey en Nico als het viertal dat zichzelf consequent helden noemt. Krik, krak, vollen bak is hun lijfspreuk. Samen knutselen ze de gekste dingen ineen. Je merkt het, redelijk educatief en braaf.
Het verhaaltje is braaf. Dempsey wordt verliefd op Eva die naar Ramsgate op taalstage vertrekt. Eerst alleen en daarna met z’n allen bouwen ze een boot om het lieve meisje aan de andere kant van het Kanaal te bezoeken. Een bijzondere rol is weggelegd voor Lea, de oma van Eva en voor Jos, een oude zeevaarder. Uiteraard is het geheel ook nog educatief: een meisjes dat zeevarende badeendjes maakt; jongens en meisjes die samen werken; het omzetten van km’s naar zeemijlen …
Het filmpje kabbelt in een positieve sfeer richting einde. De beelden en de bijhorende muziek zorgen voor een netjes geheel.

IMG_1348

De zoon is enthousiast over zoveel knutselplezier. Dat het verhaal niet te spannend is, vindt hij mooi meegenomen. Dat knappe heren over het scherm dartelen, is voor de mama’s een plus. Ook Maureen mag er trouwens wezen.

Uitjes als deze vindt de zoon al op voorhand geslaagd. Eventjes alleen met mama iets doen. Gezellig samen in de warme stoelen popcorn smoefelen, lachen om flauw grapjes en achteraf nog gezellig napraten bij een frietje. Meer moet dat niet zijn.

IMG_1347

Tot gauw!

GewoonElke

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Over helden in de regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s