What about the kids #eindejaarslijstje 3

What about the kids?-  Voor één keer mag de titel in het Engels. Wat met de kinderen? klinkt nu eenmaal niet helemaal hetzelfde in het Nederlands. – Wat onthouden zij van 2015?

image

Tijdens ons avondeten bespreken wij met onze fantastische vier de voorbije dag, suggesties voor de toekomst en deze week het voorbije jaar. Slechts de helft van de kinderen slaagt er in om een behoorlijk antwoord te geven. Verbazingwekkend behoort zoon niet tot die helft. Zijn anders zo inventieve geest die zijn ideeën, wensen, ongenoegens in een aaneensluitend, steekhoudend verhaal giet, laat het compleet afweten. Als we hem vragen wat hij in 2015 zo fantastisch vond dat hij het in 2016 nog eens wil overdoen blijft hij hangen bij het openen van cadeautjes.

Onze meisjes (2 en 3) hebben hun eigen hoogtepunten als volgt geformuleerd:

  • met iedereen gaan zwemmen (vrij vertaald: ze willen nog eens op vakantie naar een camping met een zwembad);
  • knutselen (vrij vertaald: knippen, plakken, kleuren, scheuren, schilderen …. Liefst met mama in de buurt die de werkjes afwerkt als zij geen goesting meer hebben);
  • filmpje kijken (vrij vertaald: een beetje voor de tv hangen en hun mond volproppen met zelfgemaakte popcorn.)

De baby – waarvoor ik nu toch wel eens een andere naam moet bedenken aangezien ons derde meisje dat vrolijk rondstapt, overal opklimt, gezellig mee doet met de rest niet veel kenmerken van een baby meer heeft – kraait vrolijk mee.  Haar hoogtepunt is ongetwijfeld een dagelijks weerkerende gebeurtenis. Het terugzien van broer en zussen na een lange dag in de crèche is elke keer weer zo’n fantastisch evenement dat ons kleine meisje high van contement lacht, knuffelt, loopt, valt … Dat wil ze in 2016 beslist nog een aantal keer overdoen.

Alles samen bekeken kan alleen maar gezegd worden dat ook onze kids een fantastisch 2015 achter de rug hebben. Op naar een nog beter 2016 ….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s