Over wind, regen en fietsen

Na veel wikken en wegen, twijfelen, praten en rekenen heb ik eindelijk beslist. Ik koop een elektrische fiets. Op donderdag 5 november zou ik overgaan tot de aankoop van 2015. Ware het niet dat net die dag de fietsenmaker van zijn wekelijkse rustdag geniet. Een dag later dan gepland wordt een elektrisch stalen ros het mijne. Na de obligate oplaad-, poets-, en sleutelbeurt kan ik mijn nieuwste vriendje halen.

IMG_0084

De man en de kinderen droppen me bij de fietsenwinkel en wachten vol spanning tot mama de deur uitvliegt. Dat vliegen mag je redelijk letterlijk nemen. Nog nooit in mijn jonge leven (geef toe 36 is echt nog piepjong) heb ik met zoveel enthousiasme door weer en wind gefietst. Het beetje extra ondersteuning geeft mij vleugels. Daar komt geen red bull of ander stuff aan te pas.

IMG_0080

Langs het kanaal, bergop, tegenwind … het ‘fietst’ allemaal alsof het niets is. Een gemiddelde snelheid van 25 km, geen spatje zweet, geen zuchtje te veel en ik arriveer welgemutst op het werk en nog beter gezind terug thuis. The flying teacher is mijn nieuwste nickname (met dank aan de geweldige zussen).

IMG_0075

Of er dan echt geen nadeel is, aan dat e-geval?
Naar het schijnt, is rijden met een platte batterij een zware beproeving. Aangezien ik nog maar een ruime week gemotoriseerd fiets is deze kelk tot op heden aan mij voorbij gegaan. (Oef, veegt het angst- en ander zweet van het voorhoofd).
Hij weegt iets meer (24 kg) dan een gewone fiets. Aangezien de motor zich in het midden van de fiets bevindt, valt het eigenlijk wel mee. Het bewaren van evenwicht met gladde schoenen in de beurt van natte tramsporen is net dat tikkeltje moeilijker dan met een klassiek model. De uitschuiver van daarnet is daar helaas het levende bewijs van. Een gekneusde bil, knie, uitgetrokken schouderspieren en wat schaafwondjes op de hand zijn het resultaat. De volgende dagen zal het allemaal wat minder vlot gaan. Gelukkig heb ik mijn ‘moteurke’ die mijn pijnlijke bewegingen met gepaste ondersteuning zal begeleiden.

Je ziet, mijn weloverwegen e-bike-keuze zal ik mij net snel beklagen. Leve het gemotoriseerde stalen ros!!!

 

Advertenties

Een gedachte over “Over wind, regen en fietsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s