Over een frisse start

Het is weer voorbij die mooi zomer … Zelfs het weer doet mee. De zonovergoten stranden hebben we al eventjes voor onze eigen tuin met het hobbelige gazon ingeruild. Die laatste week is er zelfs sprake van enige routine dankzij een geweldig kleuterkamp, een super sportkamp en een uitgebreide wenweek in de crèche.

En dan opeens onverwacht snel is het 1 september. Het nieuwe schooljaar opgevrolijkt met enkele nieuwigheden kan van start gaan.

Schermafbeelding 2015-09-05 om 22.53.39

De schoolgerelateerde nieuwigheden:

 • onze jongste gaat nog steeds naar de crèche. Alleen zijn het nu geen vijf dagen meer. Op vrijdag mag ze samen met mama aan de schooladministratie werken. Pret verzekerd, net als ‘onthaast’ werken.
 • Onze derde in rij zit nog steeds in het groepje van de jongste kleuters. Daar kwam ze vorig jaar na de paasvakantie als oudste van de onthaalklas samen met drie andere kindjes terecht. Ze is nog steeds de ‘ster’ (symbooltje) van de klas. Alleen moet ze vanaf nu op maandag en dinsdag aan een nieuwe juf wennen. Je leest het goed, onze jongste kleuter heeft twee juffen. Hoewel ze nog heel wat moet oefenen met de nieuwe juf vindt ze het stiekem toch een beetje stoer om twee juffen te hebben. Dat is er eentje meer dan de andere schoolgaande kinderen ten huize GewoonElke.
 • Onze oudste kleuter is apetrots dat ze volgend jaar naar het 1ste leerjaar mag. Ons meisje is fan van denken op lange termijn. Ze start nu pas in de 3de kleuterklas. De spiksplinternieuwe juf met ervaring op een ander heeft ze al in haar hart gesloten. Zeker sinds de juf op dag 2 met haar gitaar leuke liedjes speelde.
 • Onze zoon zit nu al in het 2de leerjaar. Wat gaat dit snel. Hij zit niet bij zijn voorkeursjuf. Toch komt het heel binnenkort allemaal wel goed. Hij en zijn juf worden binnen onafzienbare tijd dikke vrienden. Zeker nu hij boekjes uit de klasbib mag lezen als hij eventjes moet wachten in de klas.
 • Mama, ik dus, werkt vanaf nu 80%. Zo houdt ze hopelijk wat meer tijd voor de kinderen over.
 • Mama, nog altijd ik, fietst nu naar het werk. Zo rijdt er niet alleen een auto minder, maar worden ook de spieren van diezelfde mama wat sterker, gaat de fysieke conditie erop vooruit en ‘is’ ze niet halfdood na het lopen van het huis tot aan de andere hoek van de straat.
 • Voor de man blijft alles bij het oude. Er zijn nog zekerheden in het leven ….

De vrijetijdgerelateerde nieuwigheden:

 • Onze oudste kleuter mag naar de dansles. Na een jaar zeuren, kunnen we haar eindelijk inschrijven. De eerste les was een schot in de roos. Samen met haar klasvriendinnetje stond ze te shaken op de klanken van Shakira. Bij het ontwaken op zaterdagochtend was haar eerste vraag wanneer de volgende dansles begon.
 • De voetballer is van ploeg veranderd. Dit jaar speelt hij in een helblauw shirt. De rode tenue van de afgelopen twee jaar heeft hij aan de haak gehangen. Hij heeft zich uitstekend in zijn nieuwe ploeg geïntegreerd. Het plezier spat er nog altijd af. En aangezien de trainingen een kwartier langer duren dan vorig jaar kan hij dit jaar nog een half uur meer voetballen per week. Alsof dat niet leuk is.
 • Onze jongste springt vanaf volgende week ook het zwembad in. Ze mag de watergewenning van de gezinsbond volgen. Aangezien ze verzot is op zwemmen komt dit helemaal goed. Vanaf nu snorren we dus met drie kinderen naar het plaatselijke zwembad.
 • Mama, ik dus, heeft zich dan toch maar een fitnessabonnement aangeschaft. Het doel om twee keer per week wat te sporten staat op de gezinskalender ingepland. Helaas strooien oudercontacten en een meerdaagse uitstap van de man de eerste twee weken al meteen roet in het eten. Alle geluk dat de eerste twee maanden gratis zijn …
 • En voor de man, je raadt het al, verandert er niets. Zekerheden heb je nu eenmaal nodig in het leven.

3 gedachtes over “Over een frisse start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s