Over Pasen

De paashaas – om een of andere reden blijven de paasklokken voor de magische vier nobele onbekenden – en de Sint zijn tot op heden ten huize Bak nog steeds mysterieuze wezens. Ze komen bij nacht en ontij hun giften droppen om daarna geruisloos te verdwijnen. De volgende ochtend kunnen de kinderen niet snel genoeg hun warme bedstee verlaten om al dat moois en/of lekkers te ontdekken.

Pasen 2015 is niet als alle andere cadeautjesfeesten. Door het ontbrekende ‘zet-eens-een-schoen’-ritueel beseffen de meisjes maar half dat ze de volgende ochtend eipaas – zoals de oudste dochter de paaseieren consequent benoemt – moeten zoeken. Alleen de zoon, die dan ook de frater familias is, is zich van de nakende chocoladeberg bewust.

Op paaszondag slapen de meisjes uit. Het zomeruur dat de week voordien van kracht werd, speelt hen nog steeds parten. Ze zijn doodmoe.

De man vertrekt vroeg naar den abattoir om de groenten-, fruit- en vleesvoorraad aan te vullen. Ik lig samen met de baby te soezen in het grote bed.
De taak van paashaas vervulde ik gemakshalve op zaterdagavond. Zo moest ik niet voor dag en dauw uit het warme bed om het geheim van de paashaas te vrijwaren.

In de verte hoor ik een dichtvallende deur. Ik negeer het geluid vakkundig. Tien minuten later stuitert de enthousiaste zoon onze slaapkamer binnen. Hij heeft wel 9 paaseieren gevonden. Die heeft hij allemaal op de tafel tentoongesteld.
Mama’s gebrek aan enthousiasme begrijpt hij niet. Na al dat zoeken moet hij alle gevonden eieren opnieuw verstoppen. Met een gezicht dat de concurrentie met een echte donderwolk met gemak overwint, sluipt hij gedwee naar beneden om de ‘moeilijke’ taak der paashazen over te doen.

En de meisjes … die slapen heerlijk verder.

10632876_821381107934259_7522266656056945028_n

NB Een halfuur later staan de meisje op. Zij vatten op hun beurt de paaszoektocht aan. De vreugde bij de zoon is groot als blijkt dat ze niet alle eieren vinden. Pas na het avondeten vindt hij het allerlaatste ei. Ook mama was de veestopplaats vergeten …

Advertenties

3 gedachtes over “Over Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s