Over tijd

STOP! STOP! STOP! Kan meneertje tijd eventjes, heel eventjes, zijn pauzeknop indrukken? Alsjeblieft?

Over precies 24 uur zit mijn laatste dagje ouderschapsverlof erop. Gelukkig volgen nog twee weken paasvakantie – een van die ontelbare extra legale voordelen van het onderwijs. Daarna is het echt wel voorbij.

Het was een heerlijke tijd. Samen met mijn kleine meisje genieten van de rust overdag; ’s Avonds een extra portie aandacht  en geduld voor  de andere kinderen. En dat allemaal dankzij die geweldige uitvinding die ouderschapsverlof heet.

Eigenlijk zou dit ouderschapsverlof niet als verlengstuk van bevallingsverlof mogen dienen. Want zeg nu zelf, 14 weken na die bruuske kennismaking met de harde, koude buitenwereld moet dat kleine hummeltje het al zonder mama doen. De werkvloer heeft het centrum van de babywereld immers nodig. Bevallingsverlof zou op zijn minst 26 weken moeten duren. Tegen die tijd kan de baby bijna zitten, begint die voorzichtige hapjes te eten en is die niet langer exclusief op melk aangewezen.

Al eventjes bereiden wij ons voorzichtig voor op die grote stap. De kolf wordt getest en staat klaar. Het huis is efficiënt georganiseerd. Het ochtend- en en avondritueel zijn tot in den treuren geoefend. Heel af en toe hapert die goed geoliede  machine om zich daarna piepend – neem dit maar letterlijk, af en toe krijg ik er hoofdpijn – weer op gang te trekken. Het opstellen van een weekmenu met boodschappenlijst heeft zijn strepen verdiend. Het kiezen en klaarmaken van de maaltijd is een fluitje van een cent! Zelfs de lessen zijn in de mate van het mogelijke al voorbereid.

Het verstandelijke niveau met de praktische implementatie staat op scherp. Nu nog dat hart meekrijgen…

11075202_10204590928746173_474054778178959837_n

NB Ik heb nog een voorraadje tijd, ouderschapsverlof voor de laatste twee kinderen. Die wil ik graag in de tijd verspreiden; 80% werken en 20% extra tijd voor de kinderen … Ik kijk er al naar uit.

Advertenties

3 gedachtes over “Over tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s