Over het zeepsopbad

Zaterdagochtend, halfzeven. Ten huize Bak is/lijkt alles rustig. Iedereen vertoeft in dromenland. Het begin van een rustig weekend… Tot zover het ideale scenario. De realiteit ziet er minder idyllisch uit.

Zaterdagochtend, vijf uur. De man strompelt uit bed. Over een uur begint de ochtendshift. De kinderen slapen verder, oef.
Halfzeven, de zon is al eventje wakker. Het licht wekt de twee oudste kinderen. Ze sluipen naar de badkamer waar ze eensgezind beslissen om een zeepsopbad te nemen. De magische drie – nummer vier volgt binnen onafzienbare tijd – zijn gefascineerd door het bad.

Languit in een warm zeepsopbad weken met een boekje, hapje en drankje tot je vel helemaal verrimpeld is, één van mijn favoriete bezigheden. Tot drie jaar geleden was dit mijn wekelijkse zaterdagmiddagritueel. Niemand heeft dit rustmomentje ooit verstoord. Een versleten boiler die door een te klein exemplaar vervangen werd, maakte abrupt een einde aan mijn paradijselijke tijd in het bad.
In september 2014 was stap 1 van het masterplan ‘verbouw eens een huis’ achter de rug. Waterleidingen, elektriciteit, ruwbouw met ramen en een deur … met als kers op de taart een nieuwe condensatieketel, verantwoordelijk voor een warm huis en warm, heel warm water. Eindelijk – na drie lange jaren – kon ik me opnieuw onderdompelen in een heet zeepsopbad.

De kroost is ondertussen gegroeid. Net voor nummer vier eruit floepte (letterlijk), wilde ik nog even van zoveel warmte genieten. Je raadt het al. Het bad was amper gevuld of daar verschenen ze al. Twee waterelfjes kwamen mama’s herontdekte activiteit bestuderen.

“Ooooh mama, zeepsop.”

“Mama, een krantje in het bad!!?!!”

“En je hebt santé meegebracht?!” (Toen dronk ik nog cola.)

“Mama, mogen we erbij?”

En zo geschiedde, sinds 20 september zijn de kinderen ten huize GewoonElke gefascineerd door het zeepsopbad. Bij elke gelegenheid – op logement, voor en na de voetbaltraining, in het weekend – springen ze in een, al dan niet zelf gevuld, zeepsopbad. Ook op zaterdagochtend als ze geacht worden bij te slapen na een drukke schoolweek.

Schermafbeelding 2015-03-28 om 12.34.15

Advertenties

2 gedachtes over “Over het zeepsopbad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s