Een mijmering op een verjaardag

Morgen wordt onze oudste dochter zowaar vijf jaar. VIJF jaar al! Wat gaat de tijd snel!
Ons ieniemienie meisje is al een grote meid. Een of andere goede fee is langsgekomen en heeft het friemeltje in een heuse prinses met bijhorende diva-allures omgetoverd.

IMG_1803IMG_4518

In die vijf jaar is zoveel veranderd. We verhuisden vanuit een tweekamerflat in het hoofdstedelijk gewest naar een rijhuis met drie slaapkamers in een naburige deelgemeente van een provinciestad.
Het aantal kinderen verdubbelde. Het aantal meisjes verdrievoudigde, tot grote teleurstelling van onze oudste en enige zoon.
Ons rijhuis werd stilaan te klein. Twee jaar geleden beslisten we daar iets aan te doen. Ondertussen telt ons huis vijf kamers, een badkamer in opbouw, een woonkamer klaar voor een nieuwe vloer, een grote onafgewerkte leefkeuken, een fietsenberging en een echte hal. Vroeger viel je letterlijk met de deur in huis. Nu is er een echte wandelgang tussen de straat en onze leefruimtes. Het verbouwingsverhaal volgt later.

De crèche uit de grote stad werd geruild voor een crèche achter om de hoek. Op 29 augustus van dit schooljaar sloten we voor het laatst die deur. Onze voormalige kleinste huppeldepup startte in de onthaalklas. De andere dochter mocht naar de tweede kleuterklas en onze oudste maakte de overstap naar het eerste leerjaar.
De crèchedeur zal binnenkort ook weer voor ons opengaan. Dan zet de jongste haar eerste stappen in de grote boze wereld zonder mama.

Vijf jaar, het is heel wat. Onze prinses van de vrede, dat is de betekenis van haar naam, is een vrolijke kleuter die enthousiast in het leven staat. Ze kan ontzettend boos worden, heeft soms echte diva-manieren – ze heeft op extreme diva-dagen een volledig uur nodig om zich gewoon maar aan te kleden – en is soms onvoorstelbaar lui. Maar bovenal is het een lieve meid die de wereld met plezier wil omarmen, die op ontdekkingstocht wil gaan, die haar leven vol plezier met haar vriendjes en vriendinnetjes wil delen.

Vijf jaar al danst onze meisje haar eigen prachtige voorstelling. We zijn helemaal klaar voor het vervolg van dit eigengereide, elegante, prachtige ballet van onze oudste dochter. Gelukkige verjaardag, meisje!

Advertenties

Een gedachte over “Een mijmering op een verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s