Over onze 3 favoriete gezelschapsspelletjes en ziek zijn

Zaterdag. Onze zoon is samen met de papa naar het voetbal. De meisjes blijven thuis. Onze jongste kleuter heeft sinds gisterenavond koorts. 39° staat op de display van onze thermometer te lezen. Er zit niets anders op dan een weekendje chillen in de zetel. Verstopt onder een dekentje mag de zieke zich te goed doen aan heel veel extra aandacht van mama. Een beetje knuffelen, sapjes drinken, zelfgebakken koekjes smullen, een ijsje likken tegen de keelpijn. Tegen de middag voelt ons middelste meisje zich al heel wat beter. Mama moet dringend een rustige activiteit verzinnen. Heen-en-weer-springen op hun dansmat, een lawaaierig verjaardagscadeau is nu even geen goed plan. Een gezelschapsspelletje spelen vinden de meisjes een uitstekend idee.

Sinds Sinterklaas 2014 (nog niet zo lang dus) proberen we ons gezelschapsspelletjes op kleuter- en gezinsmaat uit te breiden. De kinderen vinden het heerlijk dat mama en papa samen met hen spelen. En als ze dan ook nog kunnen winnen tegen die grote mensen kan hun dag niet meer stuk.

Onze voorlopige top 3 ziet er als volgt uit:

Mijn zus kwam daar met kerst mee aandraven. Het werd meteen een schot in de roos. Dit strategisch spelletje doet het uitstekend bij onze oudste kinderen (6,5 en bijna 5 jaar). Voor onze 3-jarige is het net te moeilijk. Zij krijgt meestal een logistieke rol, als in zorgen voor de pionnetjes, kaartjes uitdelen … Voorlopig vindt ze dit een uitstekend idee.9d3dae7b1ef969d6e3c2ddb6268693c2

Dit oeroud, oerdegelijk spelletje doet het nog altijd uitstekend.  Bij ons levert het steeds stevige discussie op. De man kent dit spelletje ook. Blijkbaar heeft elk huisgezin zijn eigen spelvariaties. De spelregels zijn bij dit spel het meest geconsulteerde papiertje ever. Onze zoon vindt het spelletje zo leuk dat hij het vaak op zijn eentje speelt.

IMG_4806

Onze meest recente aanwinst. De kaarten verschillen niet zoveel met de volwassen versie. Kleurtjes en cijfertjes blijven net als de zogenaamde pestkaarten en de universele kaarten hun rol vervullen. Om het wat eenvoudiger te maken vind je naast cijfertjes en kleurtjes ook nog diertjes op de kaartjes. De spelmakers raden aan om de extra kaarten (de universale en pestkaarten) bij de allerkleinsten weg te laten. Een uitstekend idee om het spelplezier erin te houden.

IMG_5765

De meisjes kiezen unaniem voor het Uno spelletje. Voor we eraan beginnen spreken we af dat de verliezer mag stofzuigen. Zo is verliezen niet zo dramatisch. Tja, onze meisjes vinden stofzuigen nog leuk … Onze 5-jarige is de verliezende kampioene. Opgetogen begint ze aan het lot der verliezers. De bijna-wijnaar (mama was dit keer supersterk en verloor slechts één keer) helpt met even veel plezier om onze woonkamer kruimelvrij te maken.

Je ziet ziek zijn hoeft helemaal niet erg te zijn.

Advertenties

4 gedachtes over “Over onze 3 favoriete gezelschapsspelletjes en ziek zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s