Over feestjes en zo

Kinderen houden ervan om jarig te zijn. Weken op voorhand zeuren ze je de haren van het hoofd over de pakjes, de taartjes met of zonder slagroom en/of chocolade. Minstens drie keer per dag vragen ze hoeveel keer ze dan wel moeten slapen voor hun feest begint. De vier van hier vormen daarop geen uitzondering. De kleinste mag dan wel nog niet spreken, woordvoerders die het in haar plaats overnemen, heeft ze genoeg.

In februari werd het voormalig jongste lid van ons gezin drie. In maart is het de beurt aan haar twee jaar oudere zus. Om het aantal verjaardagsfeestjes enigszins georganiseerd te krijgen, vieren de meisjes hun familieverjaardagsfeestje met taart en slagroom samen. Om het olijke duo te versterken, vieren we ook nog eens het feestje van het oudste neefje, die een dag vroeger dan onze bijna vijfjarige twee wordt. Je ziet, aan feestbeesten geen gebrek. In september vieren we eveneens om praktische redenen de verjaardagen van de oudste en de jongste op dezelfde dag. Zij worden met een week verschil een jaartje ouder.

Een van de eerste vereisten, is het prikken van een datum. Geen sinecure aangezien volleybal-, voetbal-, wandelkalenders en zwemlessen voor de nodige obstakels zorgen. Eens dit achter de rug is, kunnen de culinaire onderhandelingen opgestart worden. De jarigen mogen kiezen. Het zijn voorspelbare keuzes: brownie, chocoladecake of slagroomtaart. Als ze het voor het zeggen hebben, drinken ze op hun feestje uitsluitend kinderchampagne. Een plakkerig goedje met K3, Maya de bij of aanverwanten op het etiket. Aangezien het nog altijd mama is die bepaalt wat in winkelkar belandt en het smokkelen van glazen flessen niet lijkt te slagen, krijgen ze meestal water met een siroop in.

Het maken van een kroon laat ik over aan de respectievelijke juffen van de kinderen. Alhoewel we dit keer eentje voor onze bijna vijfjarige moeten knutselen. Het maken van een verstelbare, herbruikbare kroon zoals op de blog levenmetliv te vinden is, staat hoog op het to do-lijstje.

Rest ons de decoratie. In het verleden werd onze woonkamer door vlaggetjes opgesmukt. Een pedagogische studiedag in de week voor het verjaardagsfeest besliste daar dit jaar anders over. Dit keer wordt ons huis met zelfgemaakte slingers en zoutdeegfiguurtjes opgevrolijkt. Op zondagmorgen moeten we enkel nog wat kleurrijke ballonnen aan de verjaardagsstoelen en aan de voordeur hangen.

Nu de zon nog uitnodigen en we kunnen er een fantastisch feest van maken!

Gelukkige verjaardag, meisjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s