Over jongens van zes

Jongetjes van zes …

Het zijn wonderlijke wezentjes. Ze zijn nog zo klein en tegelijkertijd al zo groot. En ze zijn vooral keistoer.

Ons jongetje van zes is het alledrie. Hij is klein en toch zegt hij soms echte grotemensendingen. Hij kan al lezen, strikt zijn veters zelf (nog niet altijd goed; alle begin is moeilijk). Hij staat alleen op, trekt zijn kleren aan die hij de vorige dag helemaal zelf bij elkaar zocht. Daarna begint hij in zijn uppie te ontbijten; In het weekeend smeert hij gel in zijn, want hij wil piekjes. En als hij mag kiezen dan scheert de kapper streepjes in zijn haar. Dat vindt hij stoer, onze kleine, grote man.

Onze jongen van zes is een dromer. Hij wil brandweerman worden en soms ook politieman. Zijn kleine grote jongensdroom is voetballer worden. Het liefst bij Real Madrid, al is Chelsea ook goed. Als mama, papa en de zussen maar meekomen. Voor papa wil hij een porsch kopen en voor mama bouwt hij een boekentuinkamer. Allemaal gratis. Alle anderen moeten betalen voor zijn werkjes, zo zegt hij. Na wat onderhandelen kan ervoor zijn zussen ook iets af. Die kleine, grote, stoere voetballer met zijn hart van goud.

Zondag was voor hem de fijnste dag van de week. Hij mocht met z’n zussen naar het dino-museum met de trein. De aanblik van de giganten die zolang op onze planeten heersten, laten zijn oogjes blinken. Zonder moeite benoemt hij de tyrannosaurusres en ook de diplodocus passeert de revue. De andere dino’s zijn voorlopig nog tongbrekers. Als hij schilden ziet die andere dino’s door hun veranderende kleuren bang maken, waant hij zich Andy uit zijn favoriete programma Andy’s dino-avonturen

Zelfs die vier doelpunten van zaterdag vallen in het niets bij zoveel aan elkaar gelaste dinobotten.

Die jongens van zes, zo klein en toch al zo groot, maar vooral keistoer …

foto 1-2

Advertenties

Een gedachte over “Over jongens van zes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s