De grote dag!

En dan is het eindelijk zo ver. De grote dag breekt aan.

De afgelopen week werd duidelijk dat J. wel degelijk met onze diva wilde trouwen. Ook al wilde hij er maandag op haar vraag nog even over nadenken. De rest van de week produceerde de jonge bruid tekeningen aan de lopende band. Of haar droomprins voor even deze ook effectief gekregen heeft, weet ik niet. Het allerbelangrijkste is nu eenmaal dat hij ja heeft gezegd.

Even voor de wekker afloopt springt ze uit bed. Zoals je eerder kon lezen is dit niet van haar gewoonte. 10 minuten later is ze helemaal klaar om naar beneden te stormen voor een snel ontbijt; cornflakes met melk.

Om 8 u. horen we ‘dingdongdingdong’, onze nieuwe bel (over verbouwingsleed heb ik het later wel eens). De kapster staat voor de deur. De mama van een vriendinnetje komt Het haar op zijn Afrikaans met een sjaaltje in dezelfde kleur als haar jurk versieren. Ze straalt, onze Afrikaanse prinses. En dan mag ze eindelijk haar feestjurk aandoen. Ons andere prinsesje staat ook al te springen. Haar gladde haartjes moeten het echter met speldjes en rekkertjes stellen. Sjaaltjes glijden er meteen uit.

foto-trouwfeest

15 minuten (!!!) sneller dan anders zijn de twee diva’s klaar. Onze stoere prins moet voor het eerst niet op zijn twee zussen wachten. Hij mag vandaag in training naar school. In de namiddag lopen zij voor de lentejogging een aantal rondjes in het plaatselijke stukje groen, ver weg van het feestgedruis.

Over het trouwfeest zelf kan ik heel kort zijn. M.u.v. de juffen zijn 7-plussers niet toegelaten. Uit de verhalen van de meisjes blijkt dat kleuters aardig kunnen shaken, kinderchampagne en sap drinken en dat ervan het dessertenbuffet geen kruimeltje meer te bespeuren is.

Het fijne commentaar van de droomprins van onze oudste dochter na het vermoeiende feest wil ik je niet onthouden: ‘Mama, ik wil gaan slapen, want ik ben héél moe van te trouwen!’ en even nadien ‘neen, ik heb geen kusje gegeven, want dat is écht trouwen en nu was het om te spelen’.

Het supertrouwfeest dat eigenlijk de eeuwige vriendschap in de kijker plaatst, is meer dan geslaagd. En de meisjes, die dromen verder over al dat shaken… naast het gigantische dessertenbuffet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s