#boostyourpositivity – brief aan mijn 16-jarige zelf

Als nieuwbakken blogster zoek ik mijn weg in het wonderlijke blogland. Het is een fascinerende reis met heel wat variatie. Met stip op één staat de blog tales from the crib. Net daar verscheen in de loop van januari een uitdaging. Tegenwoordig een woord dat bijna allergische reactie uitlokt. Voor mij een ideale ‘blogoefening’.

Lees hier de allereerste opdracht: een brief naar je 16-jarige zelf …

Dag Elke

Beste Elke

Liefste Elke

??? Elke

Enige regels om jezelf 20 jaar geleden aan te spreken zijn er niet, 16-jarige mij. Kies er zelf maar eentje uit.

Je zit nu in het vijfde middelbaar. Het absolute topjaar uit je middelbare schoolcarrière. Met z’n zestienen zitten jullie in het kleinste klasje naast de trap. Als sardienen in een doosje. Het swingt er heerlijk. Niet voor niets is het lijflied van de klas er eentje met happy in de titel. Ook het buitenschoolse bestaan is er eentje dat aardig gevuld is. Toneel, voordracht, pro musica, volleybal… Geen tijd om je snel te vervelen.

Zovele jaren later kan ik alleen maar schrijven: GENIET alsof het elke dag de laatste is. Het zullen je meest onbezorgde tijden uit je leven worden. Een cliché dat staat als een huis.

De volgende jaren worden niet beter, alleen anders. Je wordt ouder en wijzer, neemt afscheid van een niet zo geslaagde liefde, van je lieve papa, van je onbezorgde leven.

Op de liefde van je leven zul je even moeten wachten. In tussentijd ontdek je de wereld buiten de beschermde cocon van het West-Vlaamse land. Je reist naar Azië en Amerika. Je werkt en studeert. Je behaalt je regentaatsdiploma en enkele jaren later ook je zo gedroomde diploma van historica. Je laat zekerheden achter om de man te volgen naar het verre Brussel. Je leert leven volgens het ritme van elke dag.  Samen met drie kinderen reis je naar Afrika, het land van hun papa. Je trouwt en koopt een huis. Als kers op de taart wordt er in jouw eigen huis aan de keukentafel nog een laatste kleintje geboren.

Zo zie je, 16-jarige mij, het komt in orde. Vergeet niet om te leven. Pluk de dag, go with the flow, maak van het leven een feest. Word waanzinnig gelukkig.

Heel veel liefs

Je iets oudere zelf

P.S. Op een foto zul je even moeten wachten. Die liggen in Oostende. Inderdaad, je ouderlijke thuis keerde terug naar de roots …

Deze blogpost kadert in het #boostyourpositivity project van Activia. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s